Hozzávalók:
4 személyre
» 2 vöröshagyma
» 10 dkg póréhagyma
» 3 ek. vaj
» 2 ek. liszt
» 1 l húsleves
» 25 dkg reszelt sajt
» késhegyni szerecsendió
» 2 szelet kenyér
» 1 ek. vágott petrezselyem
» 5 dkg vaj
» fehér bors
» só
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, és vajon megdinszteljük. lisztet szórunk hozzá, megpirítjuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és felforraljuk, így még kb. 20 percig főzzük. Ekkor a reszelt sajtot adjuk hozzá, szerecsendiót, borsot, sót szórunk bele. A kenyereket felkockázzuk, megpirítjuk, majd a petrezselyemmel megszórt leveshez kínáljuk.
Forrás: [ x ] |